Bij de nasi of bami eten wij graag saté saus.
Vroeger toen wij net samen woonden kocht ik altijd van die emmertjes.
Je hoeft het alleen maar in een pannetje te doen en op te warmen.
Nu maak ik het zelf en is 1000x lekkerder en stukken goedkoper.
Ik maak een grote pan en vries het in meerdere porties in.
Wat heb je nodig?
-Pindakaas
-klont boter ( ik gebruik roomboter maar margarine kan ook)
-ketjap
-tomatenketchup
-koffiemelk
De exacte hoeveelheden weet ik niet precies. Ik gooi gewoon van alles bij elkaar.
De basis van je saus is de pindakaas dus daar heb je het meeste van nodig.
verder gooi ik de rest va de ingrediënten naar smaak er in.
Laat eerst de boter smelten in een pan.
Schep er de pindakaas in en laat de ze op laag vuur vloeibaar worden.
Let op! Het is heel belangrijk dat je het niet laat koken.
Nu kun je een scheutje ketjap en wat ketchup toevoegen naar smaak.
Wanneer ik Satésaus maak proef ik vaak voordat ik de saus goedkeur.
Als laatste voeg je wat scheuten koffie melk toe.
Dit zorgt ervoor dat je een mooie saus krijgt.
Wij eten het graag bij de nasi of bami.
Soms met en soms zonder kipstukjes.
Je kunt er ook gebakken uitjes aan toe voegen.
Maken jullie ook wel eens zelf satésaus?
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
-
Veel dingen liggen voor ons gemak in de winkel. Daar staat vaak in verhouding een hoge prijs tegenover. Zelf maken is veel leuker en stukken...
-
Al hele poos ben naar volle tevredenheid lid van Euroclix. Nu zit ik een beetje in dubio. Nog 5 clix te gaan en ik heb 10.000 clix bij elk...
-
In de maand maart gaven wij bijna € 200,- meer uit aan de boodschappen ten opzichten van Februari. Er blijkt een geldwurm in mijn portemon...
Ja maar met gemberpoeder, Laos, sambal en een scheut zelfgemaakte kokosmelk erbij.
BeantwoordenVerwijderen