Bij de nasi of bami eten wij graag saté saus.
Vroeger toen wij net samen woonden kocht ik altijd van die emmertjes.
Je hoeft het alleen maar in een pannetje te doen en op te warmen.
Nu maak ik het zelf en is 1000x lekkerder en stukken goedkoper.
Ik maak een grote pan en vries het in meerdere porties in.
Wat heb je nodig?
-Pindakaas
-klont boter ( ik gebruik roomboter maar margarine kan ook)
-ketjap
-tomatenketchup
-koffiemelk
De exacte hoeveelheden weet ik niet precies. Ik gooi gewoon van alles bij elkaar.
De basis van je saus is de pindakaas dus daar heb je het meeste van nodig.
verder gooi ik de rest va de ingrediënten naar smaak er in.
Laat eerst de boter smelten in een pan.
Schep er de pindakaas in en laat de ze op laag vuur vloeibaar worden.
Let op! Het is heel belangrijk dat je het niet laat koken.
Nu kun je een scheutje ketjap en wat ketchup toevoegen naar smaak.
Wanneer ik Satésaus maak proef ik vaak voordat ik de saus goedkeur.
Als laatste voeg je wat scheuten koffie melk toe.
Dit zorgt ervoor dat je een mooie saus krijgt.
Wij eten het graag bij de nasi of bami.
Soms met en soms zonder kipstukjes.
Je kunt er ook gebakken uitjes aan toe voegen.
Maken jullie ook wel eens zelf satésaus?
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
-
Ooit hadden wij een kast vol met beddengoed maar ik gebruikte eigenlijk altijd mijn twee favorieten. De rest bleef ongebruikt achter in de ...
-
Met grote regelmaat eten wij wraps. Met de vulling kun je eindeloos variëren. Wij eten ze met shoarma, kip, gehakt en ga maar door. Soms mak...
-
Al hele poos ben naar volle tevredenheid lid van Euroclix. Nu zit ik een beetje in dubio. Nog 5 clix te gaan en ik heb 10.000 clix bij elk...
Ja maar met gemberpoeder, Laos, sambal en een scheut zelfgemaakte kokosmelk erbij.
BeantwoordenVerwijderen