In het weekend bakken wij graag iets lekkers.
Deze keer maakte ik samen met de kinderen een heerlijk ontbijtkoek.
Voor dit recept heb je niet veel ingrediënten nodig.
Het recept:
* 250 gram zelfrijzend bakmeel
* 250 gram donker bruine basterdsuiker
* 250 ml melk
* 2 eetlepels koekkruiden
* snuf zout.
1. Meng de basterdsuiker met de koekkruiden en het zout in een kom
2. Voeg de melk toe er roer goed door.
3. Voeg beetje bij beetje het bakmeel toe en blijf spatelen tot je bubbeltjes in het beslag ziet ontstaan.
4. Stort het beslag in een ingevette cakevorm en bak het 50 minuten op 170 graden. Verlaag daarna de temperatuur van de oven naar 120 graden voor nog 30 minuten.
Neem de ontbijtkoek uit de vorm. Je kunt de warme ontbijtkoek in aluminum folie wikkelen, zo krijg je de wel bekende "plakkerige" korst.
De ontbijtkoek is een dag erna op zijn lekkerst maar eerlijk gezegd haalt hij dat hier zelden 😅
Wij eten het graag met een laagje roomboter.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
-
Ooit hadden wij een kast vol met beddengoed maar ik gebruikte eigenlijk altijd mijn twee favorieten. De rest bleef ongebruikt achter in de ...
-
Met grote regelmaat eten wij wraps. Met de vulling kun je eindeloos variëren. Wij eten ze met shoarma, kip, gehakt en ga maar door. Soms mak...
-
Al hele poos ben naar volle tevredenheid lid van Euroclix. Nu zit ik een beetje in dubio. Nog 5 clix te gaan en ik heb 10.000 clix bij elk...
Klinkt als een heerlijk suikerbommetje��
BeantwoordenVerwijderenGr Yvonne D
Het wordt weer tijd voor een nieuw receptje hoor ;)
BeantwoordenVerwijderenZaterdag gebakken. Inderdaad érg lekkerrr!
BeantwoordenVerwijderenGroet; Yvonne D